vineri, 22 ianuarie 2010

Reguli pentru cainii care calatoresc cu avionul



N-am apucat sa calatoresc cu avionul, dar pot sa va spun ce conditii trebuie sa indepliniti ca sa urcati la bordul acestuia. Fiecare companie aeriana are propriile reguli pentru transportul animalelor si e bine sa sunati cu cateva saptamani inainte la biroul de informatii ca sa va interesati despre acestea si sa aflati cum trebuie sa faceti rezervare. Unele companii nu accepta mai mult de un animal in cabina. Aici aveti voie doar daca greutatea voastra si a custii in care veti sta nu depaseste 5-8 kg (conditiile variaza in functie de companie). Cusca trebuie sa fie suficient de ventilata, sa va permita sa stati in picioare si sa va intoarceti. Impacati-va cu ideea ca in timpul calatoriei nu aveti voie sa iesiti din cusca, aceasta fiind amplasata sub scaunul din fata stapanului. Sfatul meu e sa va cumparati cusca cu mult timp inainte de calatorie, pentru a va putea obisnui cu ea. Cainii mai grasuni si cei de talie medie sau mare vor sta in cala avionului.



Ca sa puteti calatori cu avionul, mai aveti nevoie de pasaport, microcip si de carnetul de sanatate vizat de medicul veterinar. Daca ati depasit varsta de 3 luni, este obligatoriu sa fi facut vaccinul antirabic cu cel putin 30 de zile inainte de calatorie, dar nu cu mai mult de 12 luni. De asemenea, verificati legislatia din tara unde veti ajunge, ca sa nu fiti nevoiti sa ramaneti in carantina. Chiar daca sunteti mici si dragalasi, calatoria nu este gratuita. Va trebui sa platiti o taxa pentru "bagaj in plus" care variaza intre 40 si 160 de euro.

TAROM- În cabina de pasageri se pot transporta animalele domestice a caror greutate insumata cu cea a custii nu depaseste 5kg. Animalele mai mari trebuie transportate in cala, in locuri speciale. Compania Tarom poate asigura gratuit un container special.

AIR FRANCE-In cabina sunt acceptati doar caini a caror greutate maxima este de 6 kg (inclusiv cusca). In cazul cainilor insotitori, regulile sunt mai putin stricte, fiind admisa orice greutate. Restul animalelor de companie pot fi transportate la cala, cu conditia ca marimea custii si materialul de confectionare a acesteia sa respecte standardele companiei aeriene.

BRITISH AIRWAYS- Transporta animale numai in regim Cargo, singura exceptie fiind cainii care insotesc pasagerii cu probleme majore de vedere. Toate animalele se predau la departamentul de cargo din aeroport si vor fi preluate la destinatie, tot de la departamentul cargo. Cererea pentru transport trebuie facuta cu maxim sase saptamani inainte de plecare. In ziua calatoriei, check-in-ul pentru animalul transportat la cargo trebuie incheiat cu cel putin 2,5 ore inaintea zborului.

Mai multe informatii puteti gasi aici. Calatorie placuta! :)

Cititi si: Cu cainele in masina


5 comentarii:

  1. de la Timisoara la Barcelona cu escala la Bucurestin ( singura optiune ) este imposibil sa duci un catel de 6 ,5kg. Tarom spune ca accepta animale cu gretuate mai mare de 5kg( cu cusca cu tot) doar in cala, dar nici asta nu e adevarat. De la Timisoara la Bucuresti nu accepta caini in cala iar in cabina nici atat daca depaseste 5 kg. In schimb de la Bucuresti la Barcelona ACCEPTA. O organizare foarte proasta pt ca in acest caz catelul nu poate calatori nici in cala nici in cabina. Poate daca merge catelul pe jos pana la Bucuresti si apoi sa ia avionul.....Rusine.

    RăspundețiȘtergere
  2. am uitat sa specific... cusca in care trebuie transportat ( in cazul in care catelul cantareste mai putin de 5 kg si nu depaseste cu cusca 5kg)e de dimensiuni minuscule , nici macar nu exista in comert. Dimensiunile maxime ale cuştii nu trebuie să depăşească 42 cm x 30 cm x 21 cm.!!!! In comert aceste custi sun pentru iepuri nicidecum pentru catei.

    RăspundețiȘtergere
  3. La Blue Air dimensiunile cusstii tb sa fie 55/40/20 - asa mi-au raspuns ei pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doresc sa stiu ce conditii treb sa indeplinesc pentru a putea lua catelul cu mine in vacanta ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Doresc sa stiu ce conditii treb sa indeplinesc pentru a putea lua catelul cu mine in vacanta ?

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter