vineri, 29 ianuarie 2010

De ce sa nu cumparati caini din pet shop

Sunt mici, uneori pufosi, alteori doar jucausi si, din micul cub de sticla in care stau toata ziua, atrag privirile si rasetele trecatorilor. Sunt cateii din pet shop care petrec ore in sir intr-un spatiu extrem de mic comparativ cu nevoile lor. Sunt cateii care, odata ajunsi acasa, incep sa-si prezinte defectele: unii mor dupa cateva zile pentru ca au fost luati deja bolnavi, altii se imbolnavesc in perioada urmatoare si scapa cu viata, dar raman cu sechele. Unii depasesc dimensiunea standard a rasei, iar altii capata o culoare si un aspect cu totul diferite fata de ce va promisese vanzatorul. E oarecum de asteptat, pentru ca, in cele cateva minute petrecute cu catelul inainte de a plati o suma mult prea mare pentru un caine fara pedigree, n-ati apucat sa va dati seama cum se comporta cainele, daca e apatic, daca oboseste repede, daca vomita sau daca are diaree.

Nu cumparati caini din pet shop chiar daca vi se rupe sufletul cand ii vedeti cat de frumosi sunt. Veti incuraja inmultitorii de caini sa-si vada de treaba mai departe, pentru ca marfa exista atata vreme cat clientul cere. Ii veti incuraja sa monteze frati intre ei, sa chinuie catelusele cu nasteri dese care le epuizeaza organismul. In timp ce ei se vor imbogati, voi va veti face abonament la medicul veterinar si veti cheltui pe tratamentele catelului suma pe care ati fi dat-o pe un caine cu pedigree.

Cand cumparati o casa sau o masina, va intereseaza de la cine o luati, in ce stare, cu ce garantie. Informati-va la fel de bine si atunci cand luati un caine, pentru ca, in cazurile fericite, il veti avea in familie 15-16 ani.

Cititi si: De ce sa va luati bichon cu pedigree

6 comentarii:

  1. ei uite cu asta nu pot fi de acord - ce vina au bietele fapturi - sa-i condamnam la moarte pentru prostia si foamea de bani a celor sunt vinovati de nasterea lor?

    RăspundețiȘtergere
  2. ele nu au nici o vina, evident. insa undeva trebuie intrerupt cercul vicios, altfel nu o sa se termine niciodata povestea asta si o sa avem caini bolnavi si exploatati si peste 50 de ani din cauza unor negustori. prefer o "generatie de sacrificiu", ca sa stiu ca nu vor mai aparea mii de caini bolnavi. sigur, solutia cea mai corecta e sa se faca ceva legal impotriva inmultitorilor, insa deocamdata nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. OFH, CINE NU SI-AR DORI UN CATEL CU PEDIGREE? AM SUNAT LA LORA'S MALTESE SI AM RAMAS TABLOU CAND MI-A SPUS CA UN CATEL COSTA 1000 EURO, TE INTREB EU CINE ARE ATATIA BANI SA DEA PE UN CATEL? MAI ALES IN ROMANIA? E DIFICIL! EU NU AM LUAT DE LA SAMSARI, AM INCERCAT SA NU INCURAJEZ ASA CEVA DAR...UITE AM PROBLEME CA E CAM MARISOR...NU INTELEG, E NASOL, ORI DAI 1000 EURO, ORI ITI IEI CE NIMERESTI? :( NU STIU CE SA ZIC... EU ZIC CA ASTIA DE LA CANISE EXAGEREAZA DE FAPT, SERIOS, DACA AR OFERI LA PRETURI MAI NORMALE, AR AVEA MAI MULTI CLIENTI!!! DA NU 1000 EURO! ERA OK SI 300 SI NU ERA PUTIN!! (IOANA)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ati fi crescator si ati vedea ce costuri implica cresterea cateilor de rasa, selectia, expo,puii, etc....probabil ca v-ati schimba optica. Bichoneii sunt rari in Romania, iar dincolo preturile sunt de la cateva mii de euro in sus. Pe langa costuri stiti cata munca implica? Nu aveti nici macar idee....Credeti ca un crescator serios se imbogateste din vanzarea unor puii, cateva cuiburi din cand in cand? Nu doamna draga, inmultitorii si comerciantii de caini au vile si conturi grase in banca. Noi romanii mai avem multe de invatat....

      Atentie!!! De ceva vreme e un val de catei adusi la comanda, la preturi foarte mici, asta inseamna fatarea femelelor pana la epuizare, hrana de cea mai proasta calitate, nici un vaccin nici o deparazitare, puii vanduti la 4-5 saptamani sa va fure privirea, abandoarea parintilor cand nu mai pot fi folositi. Multe cazuri de parvoviroza, catei bolnavi, cu sistem imunitar slabit, nu mai vorbesc de aspect si probleme grave de temperament. Informati-va inainte de a lua un catel. Preturile la cateii de rasa in Romania, cu pedigree, la crescatori seriosi, incep de la cca 500 euro.

      Ștergere
  4. Exista milioane de catei pe strada. Daca vrei de rasa neaparat, scoate banul, nu ai bani, dar esti iubitor de caini, poti adopta un maidanez. Majoritatea insa vor caine numai ca sa defileze cu el pe strada

    RăspundețiȘtergere
  5. mda, sunt scumpi cainii cu pedigree. o solutie pentru cei care vor catei cu pedigree ar fi sa se inarmeze cu rabdare si sa stranga banutii in timp. stiu, stiu, de regula cand te-ai hotarat sa iei catel il vrei cat mai repede, asa a fost si in cazul meu.

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter