duminică, 24 ianuarie 2010

Cainii nu sunt cadouri!



Stiti pe cineva care spune ca si-ar dori un caine si v-ati gandit sa-i faceti unul cadou de ziua lui? S-ar putea sa nu fie o idee chiar atat de buna! E usor pentru cineva sa spuna ca vrea un caine, dar, inainte de a avea unul, trebuie sa se gandeasca bine daca dispune de timp, rabdare si bani sa-l intretina. Sunteti sigur ca dragostea pentru caini nu-i va pieri cand va observa ca patrupedul i-a ros perechea de pantofi preferata? Sau cartea din colectie ori canapeaua? Sunteti convins ca va avea cu cine sa-l lase cand va pleca in concediu si nu-l va putea lua si pe el? Serviciul ii permite sa aiba timp pentru caine? Cunosc destule persoane care au renuntat la patruped dupa o luna sau doua pentru ca si-au dat seama ca nu pot avea grija de el cum trebuie.

Copilul dumneavoastra spune ca-si doreste un catelus mic si frumos si ca-si va asuma in mare raspunderea pentru el? E bine sa aveti o discutie cu el in care sa-i explicati in detaliu ce inseamna asta. Cainele trebuie invatat sa-si faca nevoile afara si trebuie scos din casa de cateva ori pe zi, mai ales cand este mic. Pana sa invete sa faca afara, cineva din familie va trebui sa curete in urma lui. Hotarati dinainte cine va face asta. Mai explicati-i copilului ca un caine trebuie hranit si de cinci ori pe zi cand este mic si ca de acest lucru e bine sa se ocupe o singura persoana. Toate discutiile acestea previn conflictele de mai tarziu care se sparg de regula in capul catelusului.

Sunt suficienti caini abandonati pe strazi si in adaposturi. Ar fi bine sa nu mai crestem numarul lor.

2 comentarii:

  1. E greu sa intretii un caine. Chiar daca locuiesti la casa/sat e greu sa-l intretii.
    De catelusa mea se ocupa in mare parte tata-mio, da macar isi ia in serios meseria. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca e mai usor pentru cine sta la casa. Dar chiar si asa, cine tine la caine mai baga o perie in blanita lui sau macar il tunde, daca trebuie.
    Voi v-ati organizat bine :))

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter