miercuri, 13 ianuarie 2010

Blanita lunga cu efort se mentine



Ma intreaba lumea pe strada de ce nu ma tund. Curiozitatea creste dramatic vara. Va raspund aici. Nu-mi tai pletele pentru ca blanita mea e in asa fel construita, incat vara nu mor de cald, iar iarna ma descurc onorabil. In afara de asta, la cartea de capatai a bichonilor scrie ca nu trebuie sa ne tundem, daca vrem sa respectam standardul rasei. Bichonii frise si bolognese au regim special. Blanita lor se tunde si se coafeaza intr-un fel aparte, dar nu va ganditi ca e scurta. Daca aveti bichon frise sau bolognese, va recomand sa-l tundeti la un salon special, deoarece coafura trebuie sa respecte anumite reguli, sau sa rugati crescatorii de la care ati luat cainele sa va invete cum sa-l aranjati. Daca tot v-ati luat o anumita rasa de caine, e pacat sa nu-i respectati tipicurile. De exemplu, prietena mea, Ambra, un westie cochet, merge periodic la salon, de unde se intoarce cu o fustita perfecta care corespunde standardelor rasei ei.

Sampoane profesionale pentru caini

Blanita lunga nu se intretine usor. Trebuie pieptanata si periata la doua-trei zile, in unele cazuri, chiar zilnic, altfel se formeaza noduri. Sampoanele trebuie sa fie de calitate, de preferat profesionale, chiar daca sunt mai scumpe. Primul meu sampon a fost unul pentru toate rasele si nu va zic cum se incalcea blanita, desi era pieptanata zilnic. Apoi am trecut pe All Systems, sampon si balsam. Diferenta e evidenta: blanita se innoada mai greu si se piaptana mult mai usor. Foarte bune sunt si produsele de la Hery, dar eu n-am folosit.

Blanita de pe cap trebuie prinsa cu elastice sau clame, pentru ca daca imi intra in ochi, lacrimez si pot face usor infectii. Bichonii sunt predispusi la asta si poate va amintiti ca ati mai vazut catei cu blanita de la ochi patata. Daca sunteti bichon sau aveti unul acasa, dar nu sunteti suficient de rabdator si nici timp nu aveti pentru o ingrijire corecta, mai bine cu blanita scurta :)







Priviti ce fac si altii:



11 comentarii:

  1. Buna ziua. Ma numesc Dana si sunt si eu fericita posesoare a unui bichon bolognese. Il cheama Snoopy si are 5 luni. Am si eu niste nelamuriri. Stiam ca nu am voie sa-l tund la ochi si mi s-a recomandat sa-l spal cu sampon pentru copii Jhonson ca sa nu i se inroseasca blanita de la sampoanele pentru catei. Sa indraznesc sa iti urmez sfaturile?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am citit chiar azi pe net ca nu e bine sa spalam cateii cu sampon pt copii oricat de delicat ar fi ci cu sampoane speciale pt ei pt ca acestea nu le inderparteaza anumite grasimi sau celule din blana si pielea lor de care au nevoie .. in schimb cele pt copii le indeparteaza. acum nu stiu daca e adevarat sau nu

    RăspundețiȘtergere
  3. corect, cainii ar trebui spalati cu sampoane speciale, pentru ca au ph potrivit pentru pielea lor. poti sa le incerci pe cele de la hery, se gasesc in petshopuri si nu sunt foarte scumpe. si nu uita de balsam :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un medic de la FMVB mi-a spus sa nu mai pun balsam pe blana cainelui, nu ca ar avea ceva cainele meu ci ca nu prea sunt bune... Am un bichon bolognez, o frumusete!

      Ștergere
  4. buna roxy. pufica sunt,spunemi te rog pot face baita de cite ori vrea mamai cu tati?s-au la un anumit interval de timp?

    RăspundețiȘtergere
  5. pufica, poți face băiță și la două săptămâni dacă folosești șampon și balsam special pentru căței :)

    RăspundețiȘtergere
  6. buna Roxy, am si eu un bichon si as vrea sa stiu daca am voie sa il tund in jurul ochilor... Veterinarul mi-a spus ca daca nu il tund in jurul ochilor o sa orbeasca, dar am auzit si ca nu trebuie tuns fiindca atunci orbeste..si nu stiu ce sa mai cred;)) i-a crescut parul si ii intra in ochi. Pot sa il tund?:o3

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur ca poti sa il tunzi! Si eu am firele de la ochisori tunse, astfel incat sa nu-mi intre in ochi. ma refer la firele de la coltul ochilor, nu de la breton, ca pe ala il am lung. Ideea e ca poti sa-l tunzi cat de scurt vrei. Eu n-am auzit sa orbeasca vreun caine pentru ca nu e tuns la ochi, insa e bine sa nu-i intre firele in ochi, ca e deranjant si-l poate irita.
    PS: cand vrei sa mai stam de vorba, hai pe www.LumeAnimalelor.ro, pentru că m-am mutat acolo. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. ideea este sa-l mentii curat si vaccinurile la zii > de aici in colo singurul mod in care se poate inbolnavii este eventual ceva genetic , altfel nu are cum ,daca folositi mancare royal canin si miscare minim 30 minute la ziii! o zi bena! apropo asta cu tunsul la ochi si la blana doar la specialisti este vrajeal;a ideea este sa ai indemanare ca doar forfeca si masina de tuns are si ala ceti ia vreo80 lei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Roxy ce pret are samponul de la All Systems cel pt albire si stralucire? :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai in general cele profesionale de albire si stralucire in jur de 20-30 de lei si ajunge chiar si la 50 de lei daca vrei sa iti iasa bine treaba...

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter