sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Ce faceti cu cainii mofturosi la mancare



Cainii care primesc prea multe deserturi sau bucatele de carnita intre mese devin adeseori mofturosi si refuza sa-si mai manance hrana uscata. In loc sa va rugati de ei, sa le dati boabele din mana sau sa i le amestecati cu mancare gatita, puneti piciorul in prag :) si in scurt timp veti avea din nou un catel ascultator. De regula, un caine adult mananca de doua ori pe zi, dimineata si seara. Dati-i de mancare la ore fixe, iar daca nu se atinge de castron in jumatate de ora, ridicati-l si puneti-l inapoi la urmatoarea masa. Daca incapatanatul n-a inteles lectia, repetati procedura. Caine mort de foame, cu castronul in fata, n-a vazut nimeni. Am vazut insa caini care, dupa doua zile de greva foamei, au lins castronul cu mancare si au uitat definitiv de mofturi. Trebuie doar sa fiti consecventi si sa nu le mai dati sa manance intre mese decat cativa biscuiti speciali pentru ei, fructe si legume.

Daca ati incercat metoda "jumatatii de ora" timp de cateva zile si ati observat ca patrupedul mananca boabele fara pofta, incercati sa-i schimbati hrana, pentru ca cea veche s-ar putea sa nu-i mai placa deloc. Alegeti mancare super premium sau premium, precum Royal Canin, Pro Plan, Hills, Acana, Orijen (aceasta are foarte multe proteine si nu este recomandata pentru toate rasele), Eukanuba, Belcando, Biomill. Aveti grija ca trecerea de la un tip de mancare la altul sa se faca treptat, pe o perioada de aproximativ zece zile. In primele zile, dati-i aproximativ un sfert din hrana noua si trei sferturi din cea veche, apoi jumate-jumate, urmand ca peste alte cateva zile sa-i dati trei sferturi hrana noua si un sfert din cea veche, pana ajungeti sa o inlocuiti de tot. In caz contrar, cainele risca sa aiba probleme digestive si nu o sa va puteti da seama daca hrana respectiva i-ar fi priit sau nu in mod normal.
Atentie insa ca lipsa poftei de mancare sa nu fie cauzata de prezenta parazitilor intestinali sau de vreo boala. Daca patrupedul este apatic, mergeti cu el la medicul veterinar.

Cand eram mica, mancam de se zgaltaia gresia sub mine. Apoi, a trebuit sa iau niste pastilute, rymadil, si, timp de cateva luni, nu prea am mai avut pofta de mancare, drept pentru care am incercat mai multe tipuri de hrana uscata. Acum sunt iar o mancacioasa.

Cititi si: Alimente interzise cainilor, Ce mananc

8 comentarii:

  1. Buna Roxy, eu sunt Maya, bishon havanese, 5 saptamani am ,daaa am trecut saptamana trecuta de la laptic la mancare pasta ,ca nu stiu cum se papa,mi-a facut mama o pasta cu legune orez si carnita,buna,ling castronelul,nu sunt mofturoasa ,sau trebuie sa fiu cand mai cresc ?Dupa ce pap ma duc in cosulet si dorm cu burtica in sus .Te ling pe botic!
    Maya

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi, pofta mare, Maya! Ce pasta papi tu acolo? Sau ai trecut deja la mancare pentru adulti? :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Roxy, eu sunt un bichon maltez, de 4 luni, sunt foarteee mancacios,,,imi plac mul merele, insa nu mananc peste limita...;)) as vrea sa te intreb, ce parere ai despre Pedigree Junior, fiindca eu mananc numai din acesta....Astept raspuns, pana atunci iti trimit o imbratisare mare:D:o3

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, Ronny, mai, Pedigree Junior nu e chiar cea mai buna mancare :(. Incearca si tu mancare premium sau superpremiun, cum am scris si mai sus. E mai scumpa, dar e de calitate, si stii ca mancarea e un combustibil pentru organism, deci e foarte importanta. Hai, te pup si sa cresti mare si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos!!! si eu te pup!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. buna,am si eu un bichon de 1 an si o luna , un an a mancat boabe ,mancare uscata,iar cand lam adus acasa am inceput sai dau conserve de rata cu orez deoarece mancarea uscata nu o mai manca,in schimb ii mai scap si mancare dea mea indiferent de ce mananc inafara de oase si mancare sarata sau ciocolata.nush cum sal fac sasi manance mancarea uscata deoarece de la conserve sa cam ingrasat putin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut comentariul de mai sus si nu m-am putut abtine.Daca va iubiti intradevar "copii" nu le mai dati Pedigree.Este unul dintre cele mai oribile produse comercializate.Un medic veterinar mi-a spus asta.Citez:"Mai bine ii dadeai paie sau dude sa manance decat Pedigree".

    RăspundețiȘtergere
  8. Prostii,am avut un bulldog englez care manca doar de la hills si era foarte sensibil la boli iar al unui prieten manca doar pedigree si are atat blana cat si o imunitate de invidiat !

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter