luni, 25 ianuarie 2010

Cata miscare faceti zilnic?



Majoritatea cainilor au nevoie de o ora sau doua de exercitii pe zi ca sa se mentina sanatosi. Timpul alocat miscarii variaza in functie de rasa, dar si de varsta animalului. Bichonii, de exemplu, se multumesc si cu o jumatate de ora de alergat pe afara zilnic, pentru ca isi pot completa programul de sarituri in casa, dar sunt foarte fericiti si daca petrec o dupa-amiaza intreaga in parc. Avantajul raselor de talie mica :). De partea cealalta se afla rase precum Border Collie carora s-ar putea sa nu le ajunga nici 4 ore de exercitii pe zi.

Exercitiile de agilitate sunt printre cele mai solicitante pentru caini. Daca nu stiti de cata miscare are nevoie cainele vostru, lasati la aprecierea lui. Aveti grija insa la semnele de epuizare: gafaiala, schiopatatul sau refuzul de a se ridica din pozitia culcat. Nu asteptati sa ajungeti acasa pentru a-i da patrupedului apa, ci puneti-i la dispozitie un vas ca sa nu se deshidrateze.

Cainii care nu fac suficienta miscare risca sa devina obezi si sa aiba probleme cu inima, plamanii, ficatul, rinichii si articulatiile.

2 comentarii:

  1. cainele meu ar trebui sa fie foarte sanatos. este un caniche de talie mica. in unele zile aleargă prin curte pana la 10 ore. de fapt 8 ore. pentru ca o ora asteapta pe prag, si o ora doarme pe prag.

    RăspundețiȘtergere
  2. are program full time, din ce spui. sper ca e cu carte de munca :). sunt de acord ca cei mai fericiti caini sunt cei care stau la curte.

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter