luni, 1 februarie 2010

Cum sa alegeti un veterinar bun



Nu-mi plac veterinarii pentru ca fac injectii si-mi dau pastilute cu gust rau, dar sunt foarte utili si e mare lucru sa gasesti un medic de incredere. Dupa cateva experiente cu veterinari care m-au dezamagit, am gasit unul foarte bun, asa ca m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi despre cum sa ajungeti pe mainile unui profesionist.

  • La fel ca in cazul medicilor umani, recomandarile venite de la cunostinte sunt prima varianta. Vorbiti cu prietenii care au animale de companie, cu vecinii, cu crescatorul de la care ati luat cainele sau cu dresorul si rugati-i sa va povesteasca experientele lor. Alegeti veterinarul care obtine cel mai bun "scor" si care a fost solicitat in probleme mai complexe decat efectuarea schemei de vaccinare.
  • Un medic veterinar bun are rabdare sa va explice lucrurile pe care nu le intelegeti si este interesat de istoricul medical al cainelui. Cat stati in sala de asteptare, fiti atenti la modul in care se comporta cu ceilalti pacienti si stapani de animale. Alegeti un medic care iubeste animalele si care stie sa se poarte cu ele, nu pe unul care doar isi face meseria. Controalele de rutina trebuie sa fie amanuntite si nu trebuie sa va simtiti "expediati". Daca medicul nu va inspira incredere, mai bine cautati altul.
  • Pentru multi dintre voi, este important ca medicul veterinar sa aiba cabinetul aproape de zona in care locuiti. Pe de o parte, aveti dreptate. Daca serviciul va tine ocupati pana tarziu, s-ar putea sa nu mai ajungeti la consultatii sau la tratament. De asemenea, in caz de urgente, un cabinet veterinar aproape de casa este extrem de util. In ceea ce ma priveste, proximitatea nu conteaza. Primul meu veterinar avea cabinetul in cartierul in care locuiesc, dar, nemultumita de serviciile lui, m-am transferat la alt medic la care ajung dupa ce strabat tot orasul. Efortul este pe deplin rasplatit.
  • Daca mergeti la un specialist (ortoped, chirurg etc), rugati-l sa va arate diplomele care atesta studiile respective.
  • Cabinetul veterinar trebuie sa fie curat si sa aiba mai multe compartimente unde animalele sa fie consultate si tratate separat
  • Un veterinar bun va sfatuieste sa va hraniti cainele cu hrana de calitate si va explica si avantajele acesteia.
  • Daca programul de lucru nu este nonstop, intrebati medicul ce cabinete veterinare va recomanda pentru situatiile de urgenta si faceti o vizita pentru a va convinge ca sunt de incredere.

Sa fiti sanatosi!

4 comentarii:

  1. Buna!
    Eu sunt Odin, sunt un puiut de bichon maltese si abia mi-am gasit parinti.te rog sa ma ajuti si pe mine cu o recomandare de doctor veterinar ca mami si tati vor ce-i mai bun pt mine dar nu au prea mare experiente cu catelusii.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Dulcineea, eu merg la doctorul Radu Ionescu de la Isravet si sunt foarte multumita. Cabinetul este in zona Muncii, vizavi de spitalul Victor Gomoiu.
    Tel: 0722503508. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi poti da si mie adresa exacta a cabinetului si un ex 2 de mijloc de transport? te rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte simpatic inceputul articolului foarte bine gandit,si in legatura cu medici veterinari cam asa este trebe avut mare grija pe mana cui il lesi.

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter