sâmbătă, 20 februarie 2010

Durerile de articulatii, tratate cu celule stem

Cercetarile in medicina veterinara nu bat pasul pe loc, as spune cu entuziasm. Ultimele noutati din domeniu se refera la tratarea osteoartritei (inflamatie a osului si a articulatiei), in cadrul a doua studii clinice, folosind celulele stem. Acestea au fost prelevate din grasimea cainilor, iar doua zile mai tarziu au fost injectate in articulatia afectata. Peste o treime din cainii care au facut acest tratament au putut sa renunte la terapia cu medicamente nonsteroidale antiinflamatorii, iar la 25% s-a observat o scadere a dependentei de aceste medicamente. Studiile, citate de NorthJersey.com, mai precizeaza insa ca 20% dintre cainii tratati nu au simtit nici o imbunatatire. Concluziile cercetatorilor mai spun ca tratamentul cu celule stem nu este eficient pentru cainii care sufera de displazie de sold.

Injectate in articulatia "bolnava", celulele stem se divid in alte celule care reduc inflamatiile si produc molecule ce lubrifiaza articulatiile. Totodata, celulele stem le stimuleaza pe celelalte sa-si imbunatateasca functiile.

Povestea lui Allie, un boxer care avea dureri de articulatii si care a facut tratament cu celule stem, poate fi citita pe dogbreedinfo.

Boo sufera de osteoartrita severa si, inainte de tratamenul cu celule stem, schiopata, alerga cu greutate si abia reusea sa se dea jos din fotoliul lui. Povestea lui o puteti vedea in filmuletul de mai jos:



Foto: Flickr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter