marți, 2 februarie 2010

Recompense care motiveaza cainii



Cand eram mica, invatasem sa ma rostogolesc pe covor la cerere. Am priceput repede ce trebuia sa fac pentru ca de fiecare data cand mi se arata ce se asteapta de la mine primeam o bobita din mancarea mea preferata de atunci, Royal Canin. Intelesesem atat de bine ca fac o treaba buna, incat repetam rostogolirile si cand cerseam la masa :). Am mai invatat sa stau cuminte la poze, pentru ca am fost rasplatita cu bucatele de mere. Cand vad aparatul foto indreptat spre mine in casa, ma intind si doar imi mai mut capul putin intr-o parte sau alta pentru diversitate.

Recompensele sunt foarte importante pentru caini si e bine sa fiti atenti la ce anume ii place mai mult patrupedului. Unii caini reactioneaza foarte bine la recompense culinare, altii la jucarii de plus sau chitaitoare, in vreme ce altii se multumesc cu laude si mangaieri. Daca observati ca patrupedul vostru nu este motivat de recompensa pe care ati ales-o, nu va pierdeti rabdarea si gasiti-o prin mai multe incercari pe cea care ii place. Nu uitati ca atitudinea voastra relaxata este la fel de importanta. Daca tipati la caine atunci cand nu intelege ce vreti de la el, o sa-l speriati. Cainele trebuie sa-si primeasca rasplata de indata ce a executat actiunea dorita de voi, altfel nu va face legatura intre rasplata si exercitiu.

Odata ce cainele a priceput ca primeste recompense pentru ce face, rariti frecventa cu care i le dati pentru a-i tine mereu atentia treaza si pentru a nu-l plictisi. De exemplu, daca a invatat sa sada, dati-i rasplata dupa doua minute de sezut, apoi dupa patru si iar dupa doua minute, dar nu-l lasati sa astepte mai mult. Daca patrupedul nu este foarte entuziasmat de ce face, mentineti cantitatea recompenselor, dar daca se arata foarte bucuros, dati-i o "prima". Sa nu va mirati insa daca intr-o zi va fi motivat de o anumita recompensa, iar a doua zi va avea nevoie de alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter