duminică, 14 februarie 2010

Cu nasul la control

In mod normal, nasul cainilor poate fi cand uscat, cand umed, cand cald, in intervale scurte de timp. Acest lucru li se intampla mai ales celor care au stat la soare, intr-o camera prost ventilata sau langa un calorifer si nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Lucrurile se complica insa daca patrupedul are nasul uscat timp de cateva zile sau daca aceste simptome sunt insotite de letargie, diaree sau voma, caz in care ar fi bine sa mergeti la veterinar. Controlul medical se impune si atunci cand nasul cainelui este aspru, inflamat sau depigmentat, pentru ca este posibil sa fie vorba despre o alergie sau o sensibilitate la castroanele din plastic pentru mancare. De asemenea, un caine cu nasul umed care stranuta sau care respira cu dificultate poate avea infectii respiratorii sau leziuni nazale.

Cainii isi regleaza temperatura corpului si cu ajutorul nasului, motiv pentru care atunci cand le este foarte cald, transpira in aceasta zona. In plus, in momentele acestea, nasul cainelui nu este doar umed, ci si cald. Dupa ce organismul si-a reglat temperatura, nasul va deveni uscat si cald.

4 comentarii:

  1. Am un catelus Westie de 3 luni jumate si are tot timpul nasul uscat. Ar trebui sa merg la veterinar? Precizez ca nu sunt semne ca ar suferi, nu este trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. ar trebui sa mergi sau macar sa intrebi un doctor pt orice eventualitate.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Roxy21 iulie 2011, 23:48

    Ce-i mai face nasucul?

    Creste. A ajuns la 25 de cm :)))

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter