luni, 14 noiembrie 2011

Cele mai nesănătoase, dar gustoase alimente pe care le-am mâncat

De cele mai multe ori, mănânc sănătos, pentru că maică-mea e cu ochii pe mine ca pe butelie, dar mi s-a întâmplat și mie să scap prin salamuri și oase de pui. Să vă povestesc.



Cel mai tare ospăț a fost când au plecat ai mei pe la Mega Image și m-au lăsat singură. Tocmai ce stătuseră ca oamenii la o masă copioasă, cu pui, mămăligă și usturoi și aruncaseră resturile la gunoi. Am tras cu urechea până nu le-am mai auzit pașii pe scară și, cum se făcu liniște, cum m-am repezit la coșul de gunoi. Era o perioadă în care gunoiul nu era tocmai bine amplasat din punctul lor de vedere, așa că mi-a fost la îndemână să iau din el toată punga și s-o duc în hol. Am găsit acolo tot scheletul de pui și am mâncat toate oasele pe care ei le jumuliseră de orice fâșie de cărniță. La întoarcere, maică-mea a început să urle la mine că-s obraznică și să se văite în fața lui taica-meu că ce se face ea dacă mi se face rău de la atâtea oase. Dacă mi se perforează intestinele, dacă mă îmbolnăvesc, dacă și iar dacă. Nimic rău nu mi s-a întâmplat.

A doua ocazie formidabilă a fost după ce maică-mea a făcut curat în frigider într-o seară și a aruncat un baton întreg de salam, un pachețel cu unt și niște felii de pâine. Ce mai, sandviș direct, mi-am făcut eu socoteala! Soarta a fost de partea mea, căci ai mei au plecat din nou la Mega Image. În jumătate de oră cât au lipsit, am înghițit tot salamul și câteva felii de pâine. Untul era mai la fundul pungii de gunoi și n-am mai apucat să mai intru în el și cred că mai bine că s-a întâmplat așa, pentru că închipuiți-vă cum ar fi atârnat toate alea în stomacul meu de cățel de patru kilograme și un pic. Iarăși scăndăluț la întoarcere, iarăși pipăieli pe burtică să vadă ai mei cât de umflată sunt. Noaptea a trecut peste mine liniștită, eu am dormit buștean și nimic rău nu mi s-a întâmplat.

În afară de aceste două ospețe ilegale, am mai furat de pe gresia din bucătărie diverse firimituri de pâine, brânză ori cărniță. Vara, mai primesc din când în când câte o linguriță de frișcă proaspătă de la cofetăria de unde-și mai iau ai mei prăjituri. Și cam atât.

8 comentarii:

  1. buna!am un bichon de aproape 4 luni si este cam mofturos la mancare (manca royal canin).faptul ca sta singur acasa in timp ce noi suntem la serviciu poate fi motivul?e bine stiut ca bichonul este o rasa nu foarte solitara!ce altceva ii mai pot da de mancare?mersi!

    RăspundețiȘtergere
  2. EU ii dau sa mananace ce vrea si ce ii place,pana acum nu am avut probleme de sanatate cu el:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori sunt bune si acestea.Chiar ai pofta uneori.

    RăspundețiȘtergere
  4. alina, daca nu-i place royal canin, poti incerca alte sortimente, pana il gasiti pe cel preferat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna!Am si eu un bichon maltese, baietel :-)), si cand era mic i-am dat Royal canin, foarte bune...i-au placut, ulterior am trecut pe Friskies Junior Pui cu legume, pt ca bobitele sunt mici si-i plac.Nu stiu insa cat ar trebui sa manance, in grame ma refer...si la medic n-am ajuns deocamdata...precizez ca tocmai a implinit 1 an. Si mai am un dubiu, si anume fiind adult acum, oare e bine sa continuam cu "Junior"??ma poti ajuta cu ceva informatii?Aaa....si altceva nu i-am dat niciodata in afara de bobite, m-am gandit ca e mai bine asa, sa nu stie gustul altor "bunatati", caci e mai bine pt amandoi asa..deci excludem alt gen de mancare, bineinteles cu exceptia oaselor speciale pt ros...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna si la multi ani! Uita-te pe tabelul de pe sacul/punga cu mancare, acolo scrie cat trebuie sa-i dai, in functie de greutatea pe care e recomandat sa o aiba. Si masori cu un pahar special. Si daca tot a implinit un an, trece baietelul pe mancare pentru adulti :d.
    E bine ca i-ai dat numai hrana industriala, doar ca ti-as recomanda sa-i dai mancare din gama premium sau superpremium, pentru ca e mai bogata din punct de vedere nutritiv.
    Un an bun sa aveti amandoi si sa fiti sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna sunt Nero,mie imi da mami sa mananc ciorbita din oase de vita cu orez,cica asa i-a zis medicul meu, ca oasele sunt bune pt dinti si orezul pt par, mai mananc si paine, imi place tare mult sa o rontai, ce-i drept mananc cam tot ce-mi iese in cale, odata am mancat o pietricica, mananc jucariile pe care mi le cumpara parintii. Mami ma cearta sa nu mai mananc toate prostiile, odata a bagat mana in gura mea pana in gat sa-mi scoata un muc de tigara.Bobitele le mananc dar nu prea ma satura,pt mine sunt mai mult niste gustari,tot mai buna e mancarea gatita de mami. Oricum tu trebuie sa ai grija ce mananci pt ca stomacelul tau este mic si firav, al meu este mai rezistent. Te pup pe nasuc

    RăspundețiȘtergere
  8. Poi, daca ne luam dupa gust, Nero, normal ca mancarea gatita e cea mai buna!! :)) Mai primesc si eu ou fiert cu mamaliga, cand si cand, si iti inchipui ce e la gura mea!
    Cu tigarile m-am jucat si eu odata, cand am ramas singura acasa. Am gasit juma' de pachet pe o masuta si le-am franjurat pe toate :d Nu le-am papat, doar le-am rupt.
    Tu, insa, ma intreci. Pietricele, zici? Si jucarii? Hahaha! Ai grija ce faci! Te pup si eu, Nero draga!

    RăspundețiȘtergere

 
Director web Pets TopOfBlogs toateBlogurile.ro Free Hit Counter